woensdag 12 februari 2014

Annie Sloan mood...

Ben weer even helemaal op dreef met de Annie Sloan verf!

Eigenlijk heb ik nog niets echt af, maar alvast een kijkje hoe het mij verging vanochtend.
Wat mooi om te zien als je het blik net opent!
Dit is dus niet de uiteindelijke kleur, dit is voor het roeren!

Het gaat om een bruin kastje, wat al vanaf het begin dat we hier wonen in de woonkamer staat. We zijn een beetje aan het herinrichten en het kastje staat nu tegen een andere wand. Eerst wilde ik dit kastje dezelfde kleur geven als het kastje in de keuken, zoals hier te zien. Maar toch besloten het een andere kleur te geven, namelijk Greek Blue. Als ik namelijk in de keuken zit, zie ik beide kastjes en het lijkt mij een beetje saai om dezelfde kleur te zien.
Ik had bedacht dat ik dit kastje na het schilderen zou lakken met matte lak, aangezien het behandelen met terpentinewas mij niet zo was bevallen. En de stoeltjes die ik destijds gelakt heb, blijven heel mooi.

Maar na het lakken viel het resultaat mij tegen. Er zullen vast veel mensen zijn die dit juist heel mooi vinden, gaan zelfs met donkere was aan de gang om dit effect te krijgen. Maar ik vind het niet mooi. Er kwam veel te veel bruin weer doorheen na het lakken, waardoor het heel streperig en vlekkerig werd.
Dus na het drogen er weer een dun laagje nieuwe verf opgezet, en nu vind ik het weer mooi. Ik ga het nog wel behandelen. Deze keer wil ik de echte Annie Sloan soft wax proberen. Maar die heb ik nog niet in huis, dus nog even wachten....(dan kunnen de laatjes er ook weer in)
Ik ben blij met de kleur (is toch altijd heel spannend of het wordt wat ik mijn hoofd heb). Maar om meer harmonie in de kamer te krijgen, moeten er nog een aantal dingen worden geschilderd, dus ik ben nog even bezig. De kleuren blijven nu wel: Greek Blue, Louis Blue, Emperor's Silk en Old White.
Onderstaand kleedje is gehaakt in kleuren die ik zelf niet zo gauw zo kiezen, maar ik hoop dat ik er iemand in Duitsland heel blij mee heb gemaakt. Ze wilde graag zo'n kleedje in deze kleuren!
En dan ga ik nu lekker schaatsen kijken....met een haakwerkje erbij natuurlijk!

Tot gauw!

18 opmerkingen:

 1. Leuk dat kastje in de verf! Mooie kleur ook! Altijd weer spannend hoe het gaat worden.
  Ook mooi hoor je onderzetters! Geniet maar van je thee en het schaatsen, ga ik ook doen!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf kastje, ik ben ook altijd wel iets aan het opknappen, wel iets minder in de winter. Groetjes Lisanne
  draad en praat....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. renk çok güzel. çok cesurca karar. elinize sağlık. sevgiler...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi je kastje! Ik zou het net als jij ook nog een keertje geschilderd hebben... Ik ga er toch ook eens mee aan de slag. Maar aangezien we niet in de Achterhoek wonen eerst eens opzoeken waar ik die verf kan kopen...Je andere kastje en je stoelen vind ik trouwens ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om weer een Annie Sloan metamorfose te zien. Het kastje is inderdaad na de 2e keer verven veel mooier geworden. Mijn boekenkast staat nog altijd on hold maar het gaat er van komen. De verf heb ik al lang in huis. Ik heb besloten om de binnenkant old white te doen en de buitenkant duck egg blue. Ben benieuwd want als het niet mooi wordt moet ik het weer in originele staat brengen van mijn man.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi kastje geworden zo. Ik zat vanmiddag ook hakend schaatsen te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi kastje zeg!! En het kleedje mag gezien worden hoor!! Wordt diegene voor wie het is vast blij van... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi kastje, goeie kleur! Ik heb nu ook verschillende dingen geverfd met Annie Sloan, Niet alles wordt even mooi en een tweede laag bevalt mij ook beter. Tot nu toe heb ik meubelwas gebruikt, helaas blijft dat heel lang stinken. Ik ben benieuwd of de annie sloan wax dat ook heeft. Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit kastje wordt ook erg mooi, maar heel eerlijk: de kleur lijkt heel erg op het blauw van je keukenkastje, tenminste op foto - in werkelijkheid verschilt het allicht.

  Ik ben vooral benieuwd of Annie Sloan in haar eigen huis ook allemaal zelfgeschilderde kastjes heeft. Daar zou ik wel eens een muisje willen zijn..... en als ze al van die kastjes heeft, zijn ze waarschijnlijk door handymen geverfd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vergeet nog te zeggen dat het giveaway is bij mij:

  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/02/giveaway-willie-whale-and-pocheke.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aaaargh krijg ook weer zin om dingetjes te schilderen nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kastje is mooi geworden ! Goed dat je ze een tweede laag hebt gegeven. De kast die ik deze zomer schilderde kreeg ook 2 lagen. Het waxen vind ik ook niet zo evident, want ik kreeg toch een wat vlekkerig effect, wat niet echt mijn bedoeling was.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig kastje! Ik hou van die kleur. Inderdaad mooier met het tweede laagje, vind ik. X Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi kastje! Ik schilder eigenlijk nooit wat :O Haken en sport kijken: heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig je kastje....vond het na 1 laag al mooi.Ik ben ook voortaan grote fan/liefhebber van de Annie Sloan verf! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een verschil met het blik verf en het kastje. Ik vind het erg mooi geworden het eindresultaat.
  Succes met de wax!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I love that paint, especially the way it completely transforms furniture xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Erg leuk geworden!
  Begrijp ik goed dat het kastje eerst met was was behandeld?
  Heb je het kastje nog ontvet of zoiets voor het schilderen?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie, superleuk!