woensdag 25 juni 2014

Suikervrij!

Sinds maart van dit jaar probeer ik zoveel mogelijk suikervrij te eten.
Vooral 's ochtends had ik vaak last van flauwtes, trillerigheid, etc.
Ook al ontbeet ik altijd met minstens twee boterhammen
(met hagelslag en jam!), dan nog had ik vaak na een uur weer honger!

Toen kwam ik het boekje "100% suikervrij" tegen
van Carola van Bemmelen en raakte geïnteresseerd.
Heb het gekocht en er ging een nieuwe wereld voor mij open!




De echte sugarchallenge heb ik niet gedaan,
maar ik heb wel veel dingen uit het boekje overgenomen.
Vooral het eerste gedeelte van dit boekje staat boordevol nuttige informatie.
Van de recepten die er in staan, heb ik er een aantal geprobeerd
maar ze waren niet allemaal gelijk een groot succes bij mij.
Maar ik ontdekte op internet ook een
schat aan suikervrije recepten en leuke blogs!

Ik verzamel ze o.a. op mijn Pinterest-pagina.
Voor geïnteresseerden, dit is de link:
http://www.pinterest.com/ellebel5/suikervrij-etensnoepen

Vooral mijn ontbijt- en lunchgewoontes
heb ik radicaal over boord gegooid.
En met succes!
Flauwtes zijn voor mij verleden tijd,
en ook ga ik de deur niet meer uit met Evergreen-koeken en Sultana's
(dat zijn namelijk echte suikerbommen!).
Ik neem of niets mee (!) of een bakje met nootjes en rozijnen.
Of een zelfgemaakte suikervrije muëslireep.
Ik heb een favoriet recept en die is hier te vinden.




Naast de basisingrediënten vind ik hem het lekkerst met toevoegingen als:
pecannoten, gedroogde cranberries, rozijnen en heel veel kaneel!

Nu was ik vorige week in de boekhandel en zag ik dit boekje liggen.




Het zag er zo leuk uit, 
en de recepten erin spreken mij wel aan,
dus ook maar gekocht.
Ga vanavond de viscurry uit dit boekje maken, 
ben benieuwd.....

Kortom: ik voel me veel fijner met
een veel stabielere bloedsuikerspiegel,
en voor mij dus geen boterhammen met hagelslag meer!
En het gekke is, die hoef ik ook niet meer!

Nu is het wel zo dat er heel zin en onzin
over gezond eten gezegd en geschreven wordt.
In het begin werd ik daar een beetje duizelig van,
maar inmiddels laat ik mij niet gek maken en
probeer er gewoon relaxed mee om te gaan.
Het belangrijkste vind ik dat ik mij er goed bij voel.

Een blog waar ik heel veel nuttige informatie
over voeding vandaan haal is:
I am a foodie
Een echte aanrader!

Tot gauw!


25 opmerkingen:

  1. Ik ga zeker je pinterest even bekijken. Ik eet ook al een tijdje suikervrij en het bevalt mij ook prima. Ik heb het boek "zonder suiker"gelezen daar staan ook recepten in. Ik heb zelf veel gehad aan de website Voedzo.nl daar staan heel veel lekkere recepten en op mijn eigen blog heb ik ook wat recepten staan ;-)

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal eens bij je kijken voor de receptjes, ben daar altijd voor in!

      Verwijderen
  2. Pas wel op met gedroogd fruit zoals rozijnen, daar zit ook veel suiker (fructose) in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf! Ik ben er ook wel mee bezig, maar ik weet af en toe echt niet wie of wat ik moet geloven. De muesli repen lijken me ook lekker! Heb je een idee hoe lang ze houdbaar zijn? :)

    Groetjes, Janne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt ze wel een paar dagen bewaren, mits ze in een goed afgesloten bakje zitten.

      Verwijderen
  4. Altijd goed om over je eten en drinken na te denken. Over suiker (naast al die andere dingen). Goed als je aan je lichaam merkt dat je je er beter door voelt.

    Groetjes. Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eet zelf ook al langere tijd suikervrij en e nummervrij.
    Het boek bevat veel informatie maar vind zelf niet alle recepten succesvol.
    Gelukkig is er idd genoeg via internet te vinden.
    Fijn leven he en je voelt je beter.
    Succes !
    Liefs,
    Corien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb interesse ja, ik ben de laatste tijd ook erg met gezonde voeding bezig en ben anders gaan eten. Let ook erg op de suikerinname. Op mijn blog vind je ook veel lekkere gezonde recepten onder het label 'gezondheid'. Ik ga zeker naar jouw Pinterestbord kijken.
    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oké, die flauwtes 's morgens herken ik me helemaal in! Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jouw ontbijt!! Eerlijk is eerlijk: bij mij is dat ook die boterham met hagelslag... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het beste doe ik het op havermoutpap. Is even wennen dat moet ik toegeven. Maar ik maak de pap en doe er vaak een geraspte appel bij en héél véél kaneel. Maar met ander fruit (blauwe bessen, aardbeien ed) en nootjes (pecannoten vind ik erg lekker) is het ook prima te eten!

      Verwijderen
    2. Ik ben van niet ontbijten ook begonnen met havermoutpap 's morgens en dat bevalt met prima. Ik kook de havermout in suikervrije havermelk met lichte vanillesmaak (biowinkel) en doe er wat rozijntjes, gedroogde veenbessen, gedroogde mangoreepjes, een stukje pure chocolade (70% cacao of meer) in. Smaakt bijzonder lekker. In de winter doe ik er kaneel en appelstukjes bij.

      Verwijderen
  8. Ja, het leeft echt bij heel veel mensen, gelukkig! Het is echt tijd dat we gezonder gaan eten en leven, en niet meer klakkeloos alles uit de supermarkt en reclames geloven. Gezonde tussendoortjes, jaja, bomvol suiker en e-nummers! Ik heb er toevallig ook een paar posts aan besteed de afgelopen weken, dus als je nog meer wil weten en lezen, kom dan gerust even langs. Binnenkort zet ik ook een heeeeerlijk chocomousse recept erop, zonder suiker en met heel gezonde ingredienten. Gezond snoepen dus...
    http://heidiovergaauw.blogspot.nl/2014/06/superfoods-waarom-eigenlijk.html
    Trouwens, ik ben ook aan het haken met de nieuwe stone-washed van Scheepjeswol, wat een leuk spul he? Ben benieuwd wat jij ervan aan het maken bent, ik blijf je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga binnenkort eens kijken naar je chocolademousserecept, want daar zijn we hier gek op! En fijn he dat Stonewashed garen. Ik zag gisteren op Facebook dat er 7 nieuwe kleuren bijgekomen zijn, en DIE ZIJN OOK ZO MOOI! Waar ik nu mee bezig ben, moet een kussentje worden, maar moet nog even op zoek naar stof voor de binnenvulling.

      Verwijderen
  9. http://www.pinterest.com/stipjesendatjes/gezond-eten/ Ik ben er ook mee bezig. Ik bak een paar keer in de week ontbijt/lunch muffins. Ik heb verschillende recepten gecombineerd. Maar er zit altijd in: havermout, amandelmeel, banaan, dadels, rozijnen, amandelmelk, ei, lijnzaad, kokos en verder combineer ik wat. Succes! Ik volg je bord nu ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dankjewel voor je link, ik ga eer zeker lekkere suikervrije dingen vanaf halen! Ik voel me zoveel beter zonder suiker!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. bedankt voor al je linkjes. Ik zit er nog tegen aan te hikken zeg maar. Ik geloof dat ik nu nog niet in staat ben om de boel om te gooien. Ik kan soms zooo verlangen naar suiker! Maar beetje bij beetje stapje voor stapje.....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb het ook weer opgepakt. Ik eet niet 100% suikervrij, maar probeer wel op m'n suikerinname te letten. Ik voel me daar een stuk beter bij en heb veel minder behoefte om (slechte dingen) te snaaien. Het boek Natuurlijk! van Anne Marie Reuzenaar is ook een aanrader.....vind ik dan. ;-) Ik heb het vorige week gekocht en de recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, vielen erg in de smaak. Er staan suiker-, gluten-, tarwe- en lactosevrije recepten in.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat superlief dat je in dit artikel hebt verwezen naar mijn site, thanx! Ik merkte bij mijn statistieken op dat er allemaal mensen vanaf deze site naar mijn site waren gekomen, en ik dacht al: waar komt dat toch vandaan? Heel leuk, dankjewel! En leuke blog heb je zeg, ik ben je gaan volgen op Pinterest!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk dat je het aan je pageviews kon merken, de link naar jou toe! Ik heb inmiddels ook je bananenbroodrecept gezien, die ga ik zeer binnenkort maken, ben nl. gek op bananenbrood!!!
    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Please translate the pattern in English for me (the dog). Thank you. pat@ipwizard.co.za

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een late reactie op dit blogbericht.:-) Ik verdiep mij momenteel ook in een gezondere (caloriearmere?) leefstijl. Nu vraag ik mij af wat jij als lunch neemt? Ik zit tussen de middag met een 2- en een 4-jarige aan tafel. Het zou fijn zijn als ik samen met hen verantwoord kan eten. En evt. een verantwoorde meeneemlunch voor mijn man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ik 's morgens aan de havermoutpap ben, doe ik vaak 's middags wel brood, maar dan wel zuurdesem brood of volkoren brood. En dan met (geiten)kaas, en rauwkost vaak (tomaat, komkommer), gebakken omelet of een salade. Soms gewoon met vleeswaren, maar dan wel van de slager (niet van de supermarkt! daar zit bijna altijd suiker in).

      Verwijderen
  17. Zo'n lunch klinkt wel haalbaar. Ik ga t ook eens proberen. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie, superleuk!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.