woensdag 1 oktober 2014

Ontbijtkoek...maar dan zelf gebakken!

Ontbijtkoek wordt hier toch wel regelmatig gegeten.
En het is zo handig voor school ook.
Zoals waarschijnlijk velen van jullie,
was ik in de veronderstelling dat ontbijtkoek
nog wel redelijk "gezond" was.
Maar nu weet ik beter....
De supermarktkoeken zitten doorgaans vol met suiker 
en andere chemische toevoegingen.

Ik bakte een keer een ontbijtkoek, zonder suiker,
maar dat was geen succes.




Maar nu heb ik een recept ontdekt op het blog van Jacoline:
Het is zonder geraffineerde suiker, maar wel met honing en appelstroop.
Maar nog altijd veel gezonder als de supermarktkoeken.
En hier in huize Snoek vinden ze hem errug lekker!
Vooral met een likje roomboter erop.





En laten ze nu net wel bij de supermarkt (AH)
de roggebloem verkopen.....dus gelijk een voorraadje ingeslagen!

Ben benieuwd of jullie ook zelf wel eens ontbijtkoek bakken!


14 opmerkingen:

  1. Nooit bij stilgestaan dat ontbijtkoek zoveel suikers bevat. Ik heb het recept gelezen op de blog van Jacoline en ik denk dat ik hem van de week eens probeer te maken. Met eigen honing! Mijn man is imker en wij hebben van de zomer 18 kilo mogen slingeren. Hoe leuk is dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog nooit gemaakt, maar dit ziet er wel erg lekker uit! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo, Ik heb nooit ontbijdkoek gemaakt.. wel een goed idee..
    Wat een leuke blog heb je.. het lijkt me knus hier, dus ik ga je volgen..

    Gr Roos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je lieve woorden, veel leesplezier!!

      Verwijderen
  4. Ziet er erg lekker uit... ik lees bijna altijd mee maar laat niet altijd een reactie achter :)
    Groetjes,
    Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de tip. Leuk om eens te gaan bakken:).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed, ga ik ook eens proberen... :-) dank voor de tip! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij bakken hetzelfde recept regelmatig, heerlijk! Voor de variatie doen we er ook weleens een zakje studentenhaver doorheen. Dan is hij helemaal om van te smullen!

    groetjes Nynke



    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er heerlijk uit :-)

    Oeps, schoot me ineens binnen dat je vroeg of je wel eens iets mocht vragen, nou dat mag altijd hoor!
    En ik gebruik meestal de 50 mm lens voor kinderen te fotograferen. 35mm is ook makkelijk, zeker op een crop-camera (lees niet full fram, kleinere sensor) want dat verlengt eigen lijk je lens. Ik maak mijn website met starthosting, dat heb ik omdat ik mijn naam RiannevanderWaals.nl daar geregistreerd heb. Wist het ook niet maar mijn man was het eens gaan uitzoeken. Er zitten wel veel beperkingen aan maar het is in ieder geval iets en makkelijk om zelf bij te houden. Ik zie vooral bij jou zoveel mooie dingen voorbij komen, hoe gaat het met je opleiding? Daar leer je toch ook over photoshop e.d.? Ik heb PSE en lightroom maar kost met zo nu en dan toch wel wat zweetmomentjes Pfff. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit is ook een van mijn favoriete recepten, lekker en heel snel gemaakt. Ook lekker met een handje noten of rozijntjes ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze kende ik nog niet! Ziet er lekker uit! Ik vind het ook belangrijk dat er weinig tot geen suiker in zit.. maar ja.. dan moet het ook nog lekker smaken ;) Ik ga het recept opslaan, bedankt voor het delen!
    Groetjes,
    Miriam
    't Bezige Bijtje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is alweer effe geleden. Ik zet het direct op mijn to-do lijst. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie, superleuk!